Sposób przygotowania:
Ryż zapiekany z żółtkami
Przygotowanie:
Formę wysmarować masłem, wysypać tartą bułką. Ugotować ryż na sypko na mleku(2 razy tyle mleka, ile wynosi objętość ryżu) z dodatkiem masła, cukru i szczypty soli. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać ostudzony ryż, rozetrzeć. Ubić pianę, wymieszać z ryżem, dodać siekaną skórkę pomarańczową, tartą skórkę cytrynową, rodzynki i śmietanę. Włożyć do formy i zapiec w piekarniku. Podawać z sokiem owocowym.
Formę wysmarować masłem, wysypać tartą bułką. Ugotować ryż na sypko na mleku(2 razy tyle mleka, ile wynosi objętość ryżu) z dodatkiem masła, cukru i szczypty soli. Żółtka utrzeć z cukrem. Dodać ostudzony ryż, rozetrzeć. Ubić pianę, wymieszać z ryżem, dodać siekaną skórkę pomarańczową, tartą skórkę cytrynową, rodzynki i śmietanę. Włożyć do formy i zapiec w piekarniku. Podawać z sokiem owocowym.