elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Ryż ze śmietaną i dżemem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Ryż ze śmietaną i dżemem. Ryż gotujemy na sypko w wodzie z mlekiem (pol wody na pol mleka) ...

Ryż ze śmietaną i dżemem

Składniki:

Ryż ze śmietaną i dżemem

 

Sposób przygotowania:

Ryż ze śmietaną i dżemem
Przed przygotowaniem ryżu dokładnie go płuczemy, aby sie nie kleił.

Ryż gotujemy na sypko w wodzie z mlekiem (pol wody na pol mleka)

Po ugotowaniu do smietany dodajemy 2 łyżki cukru pudru i caly cukier waniliowy i mieszamy

Ryż podajemy na na zimno i polewamy każdą porcję śmietaną. Dodajemy do smaku dżem.

Tagi:

ryż