Sposób przygotowania:
Ryżowe kotleciki
Ryż ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie, a następnie odcedzić. Cztery jajek ugotować ba twardo w lekko osolonej wodzie, żeby lepiej ściągało się skorupki. Ugotowane jajka obrać, przemyć wodą, aby nigdzie przypadkiem nie została skorupka i pokroić w niedużą kostkę. Ryż wymieszać z ugotowanymi i pokrojonymi jajkami, a następnie wbić do tego jeszcze jedno surowe jajko. Szczypiorek umyć, pokroić i dodać do składników. Cebulę obrać, przemyć zimną wodą, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na patelni na złotawy kolor. Pieczarki obrać, umyć i pokroić na małą kostkę i również podsmażyć na patelni. Pieczarki oraz cebulę dodać do ryżu. Wszystkie składniki dobrze wymieszać ze sobą i doprawić do smaku pieprzem oraz solą i ponownie wymieszać. Z ciasta formować kuleczki i moczyć je w rozrobionym jajku, a następnie w bułce tartej. Kotleciki ryżowe piec na patelni, na rozgrzanym oleju z jednej iu drugiej strony.