Sposób przygotowania:
Ryżowo mięsne kotlety
Ryż ugotować , odcedzić i ostudzić. Mięso umyć i pokroić w drobną kostkę.
Marchewkę ,pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać.
Pieczarki podsmażyć na maśle , smażyć chwilę aż odparuje woda , dodać cebulę i marchewkę.
Skręcamy gaz i zostawiamy pod przykryciem, studzimy.
Do dużej miski wrzucamy ryż, kurczaka, warzywa , jajka, bułkę tartą, keczup i doprawiamy do smaku.
Wyrabiamy masę z której formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Marchewkę ,pieczarki obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę obrać i drobno posiekać.
Pieczarki podsmażyć na maśle , smażyć chwilę aż odparuje woda , dodać cebulę i marchewkę.
Skręcamy gaz i zostawiamy pod przykryciem, studzimy.
Do dużej miski wrzucamy ryż, kurczaka, warzywa , jajka, bułkę tartą, keczup i doprawiamy do smaku.
Wyrabiamy masę z której formujemy kotleciki obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.