Sposób przygotowania:
Ryżyk do Rybki
Kostkę rosołową zalać dwoma szklankami wrzącej wody. Cebulę pokroić drobniutko, zeszklić na oleju i masełku. Dodać pokrojoną w kosteczkę paprykę, następnie pokrojone "byle jak" pieczarki. Poddusić. Wsypać ryż, pomieszać i poczekać, aż się zeszkli (może bardziej - aż stanie się półprzeźroczysty). Dolać kilka łyżek rosołu, wymieszać.Kiedy ryż wchłonie bulion, dolać kolejną porcję, wrzucić pokrojonego w kostkę pomidora, zamieszać, potem dolać kolejną porcję bulionu. Na koniec przykryć pokrywką i zostawić na maleńkim ogniu aby ryż "doszedł". Gotowy, doprawić pieprzem. Najlepiej smakuje ze smażoną rybą i " Surówką Idealną do Ryby" :) ( znajdziecie u mnie) Smacznego!