Sposób przygotowania:
Rzeszowiak
Ciasto białe: Z białek ubijamy pianę,dodajemy cukier i resztę składników.Dokładnie mieszamy i wykładamy kupkami na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Ciasto żółte: Białka oddzielamy od żółtek i ucieramy na sztywno, dodajemy cukier i znów ucieramy na sztywno. Dodajemy po jednym żółtku i delikatnie mieszamy. Następnie wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Delikatnie ale dokładnie mieszamy na jednolitą masę. Wylewamy na ''bezy'' , wygładzamy powierzchnię i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160*C na ok.40min. Krem: Mleko zagotowujemy z cukrem. Żółtka ucieramy z mąką i wlewamy do gotującego mleka. Cały czas mieszamy by budyń nam się nie przypalił. Jak krem zgęstnieje odstawiamy go do wystygnięcia. Zimny krem ucieramy z miękkim masłem. Nasączenie: Wszystkie składniki mieszamy aż rozpuści się cukier . Upieczone i wystudzone ciasto przekrawamy na pół i nasączamy. Po czym rozsmarowujemy na nim marmoladę. Na marmoladę wykładamy krem i równo rozsmarowujemy. Przykrywamy drugim plackiem i posypujemy cukrem pudrem.