dominika1987

dominika1987

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 282]

Sajgonki Dominiki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Super wyżerka dla tych którzy kochają kuchnię orientalną.

Sajgonki Dominiki

Składniki:

Sajgonki Dominiki

 

  • 1 opakowanie papieru ryżowego
  • 3 grzyby mun
  • 2 dag sparzonego makaronu sojowego
  • 1 cebula
  • 1 marchew
  • 3 liście kapusty pekińskiej
  • 20 dag mielonego mięsa
  • 1 dag kiełków sojowych
  • 1 jajko
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Sajgonki Dominiki
Placki z papieru ryżowego włóż na chwilkę do letniej wody, po czym ułóż na drewnianej desce. Zmieszaj pokrojone w paski namoczone grzyby mun, posiekaną cebulę i kapustę, makaron, startą marchew, podsmażone mięso, jajko, kiełki i sos sojowy. Na placki nałóż po 2 łyżki nadzienia i zawiń jak krokiety. W płaskim garnku rozgrzej tyle oleju, by sajgonki w nim pływały. Włóż sajgonki i smaż, obracając, na złotobrązowy kolor. Osącz na papierowym ręczniku. Podawaj z sałatką.