merus

merus

Kuchcik
[Przepisów: 4]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Sajgonki wegetariańskie

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Czas na kuchnię azjatycką, przedstawiam danie dla wegetarian i nie tylko.

Sajgonki wegetariańskie

Składniki:

Sajgonki wegetariańskie

 

  • 1 torebka ryżu paraboiled
  • 8 płatów papieru ryżowego
  • 2 marchewki
  • por
  • oliwa z oliwek
  • 5 pieczarek
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 ząbki  czosnku
  • sól
  • Sos słodko- kwaśny Łowicz

Sposób przygotowania:

Sajgonki wegetariańskie
Por pokroić, marchewki zetrzeć,pieczarki pokroić,a ryż ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pieczarki,pora i marchew wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, a następnie smażyć na łyżce oliwy. Dodać ugotowany ryż, przyprawy i sos. Płaty przygotować wg opisu na opakowaniu, a następnie na środek każdego papieru włożyć łyżkę farszu. Uformować wałeczek, skleić boki i smażyć na złoty kolor. Podajemy z sosem słodko- kwaśnym Łowicz.

Tagi:

ryż sosy