Sposób przygotowania:
Sajgonkowa masakra Chupi
Zaczynamy od przygotowania farszu do sajgonek: grzyby Mun moczymy w wodzie, jak powiększą swoją objętość odsączamy z wody, siekamy na małe kawałeczki. Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i smażymy nasze składniki na małym ogniu dodając odrobinę kurkumy i soli. Smażymy około 15 minut co pewien czas mieszając. Odstawiamy do ostrygnięcia. Ciasto zawsze kupuję mrożone w markecie z orientalną kuchnią. Rozmrażam około 45 minut. Jak już płaty lekko oddzielają się od siebie - każdy płat lekko namaczam wodą - tylko końcówki. Nakładam farsz i zawijam w małe krokieciki. Muszą być dobrze sklejone na bokach, by podczas smażenia ciasto się nie rozeszło. Smażymy na oleju dosłownie 1-2 z obu stron i gotowe. Podajemy z dowolnym dipem. Smacznego