kotekbehemotek

kotekbehemotek

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 744]

Sałata faszerowana pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Dużo szybsze niż z kapusty

Sałata faszerowana pieczarkami

Składniki:

Sałata faszerowana pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Sałata faszerowana pieczarkami
Bułki zalewamy mlekiem, namaczamy, odciskamy a potem przecieramy przez sitko.Siekamy drobno pieczarki.Smażymy pieczarki na maśle z dodatkiem czosnku, natki pietruszki oraz posiekanej drobno cebulki.smażymy póki całkiem nie wyparuje sok.Od czasu do czasu mieszamy.Zdejmujemy z ognia i studzimy.Mieszamy pieczarki z bułkami,żółtkami i śmietaną.Doprawiamy solą i papryką.Nakładamy 1/6 farszu na każdego listka sałaty i zawijamy jak gołąbki.Układamy je w nasmarowanej masłem foremce i zalewamy rosołem.Pieczemy około 25 minut w temperaturze 220*C.Podajemy gorące i polane stopionym masłem.Smacznego!

Tagi:

sałata