Sposób przygotowania:
Sałata mix
Do dużej misy wsypujemy sałatę. Następnie myjemy pierś, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy ją w kostkę doprawiamy solą, pieprzem i posypujemy przyprawą gyros. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy kurczaka ok. 10 minut. Po ostygnięciu dodajemy go do sałaty. Następnie dokładnie myjemy pomidorki koktajlowe, przekrawamy je na pół i dorzucamy do reszty. Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce. Ser wyjmujemy z opakowania, kroimy w małą kostkę i dodajemy do reszty składników. Sałatę polewamy sosem, który przygotowujemy w sheakerze, bądź w słoiku. Do słoika wlewamy wodę, dolewamy olej, dodajemy musztardę, wsypujemy sól i wegetę. Czosnek obieramy z łusek i przeciskamy przez praskę, dodajemy do reszty składników w słoiku, zakręcamy słoik i energicznie mieszamy.