Sposób przygotowania:
sałata z tuńczykiem i cieciorką
Bazylię, pozostawiając kilka młodych listków włożyć do blendera, dodać łychę oliwy i czosnek i zmiksować. Dodać śmietanę, posolić, popieprzyć.
Na salaterce ułożyć na spodzie roszponkę, na nią szparagi, pomidorki koktajlowe w połówki, cieciorkę i odsączonego tuńczyka. Oliwę wymieszać z sokiem z limonki, lekko skropić sałatę, nie mieszamy-:)
Podajemy udekorowaną kleksikiem sosu śmietanowego a talerz czy tam salaterkę dekorujemy pozostałymi listkami bazylii. Ogólnie lepiej się prezentuje na dużym talerzu niż w misce-:)
Na salaterce ułożyć na spodzie roszponkę, na nią szparagi, pomidorki koktajlowe w połówki, cieciorkę i odsączonego tuńczyka. Oliwę wymieszać z sokiem z limonki, lekko skropić sałatę, nie mieszamy-:)
Podajemy udekorowaną kleksikiem sosu śmietanowego a talerz czy tam salaterkę dekorujemy pozostałymi listkami bazylii. Ogólnie lepiej się prezentuje na dużym talerzu niż w misce-:)