Sposób przygotowania:
Sałatka Brie & rukola
Sałatę rukolę i Radicchio przebieram czy nie ma śladów jakiegoś zepsucia bo jest to sałata nie trwała. Oczyszczam pod bieżącą wodą i osuszam na ręczniku papierowym, układam na talerz. Ser pleśniowy kroję na trójkąciki. Plastry szynki kroję na paseczki 2 cm. Ogórka i pomidora oczyszczam bardzo dokładnie i kroję razem ze skórka na półplasterki. Grzanki robię zazwyczaj z czerstwego chleba krojąc go na kosteczki i podsmażając na pół łyżeczki masła. Do tej sałatki użyłam już zrobione wcześniej grzanki. Sos pesto można kupić w słoiczkach albo zrobić samemu. Pół pęczka bazylii myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Rozdrabniamy na mniejsze części, dodajemy 2 łyżki orzeszków pinii, oliwę, odrobinkę oregano, sól dosłownie szczyptę. całość miksujemy blenderem do uzyskania jednolitej konsystencji. Sosem polewamy sałatkę.