Sposób przygotowania:
Sałatka Cesarska
Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Gotować fasolkę 3 minuty, żeby lekko zmiękła. Odsączyć i opłukać pod strumieniem zimnej wody. Przepołowić strączki i włożyć je do dużej salaterki. Dodać pokrojoną sałatę, cykorię, selera i ugotowanego kurczaka. Wstawić do lodówki. Ugotować jajko na twardo. Włożyć anchois do miseczki wraz z olejem z puszki. Dodać czosnek i zmiażdżyć całość widelcem, a następnie utrzeć na pastę. Cienko posmarować nią kromki bagietki z jednej strony. Rozłożyć kromki na blasze i piec około 10 minut, aż grzanki staną się złociste i chrupkie. Lekko je ostudzić i połamać na kawałki. Podczas pieczenia grzanek przygotować sos cesarski. Roztrzepać musztardę z oliwą z oliwek, octem, jogurtem, cukrem i pieprzem do smaku. Ostudzić ugotowane na twardo jajko pod strumieniem zimnej wody, obrać i posiekać. Mieszając dodać do sosu. Połową sosu skropić schłodzoną sałatkę. Całość delikatnie wymieszać. Dołożyć grzanki i ponownie wymieszać. Skropić resztą sosu, a na wierzchu rozrzucić płatki parmezanu. Podawać natychmiast.