Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Sałatka francuska

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

coś dla wykwintnego podniebienia

Sałatka francuska

Składniki:

Sałatka francuska

 

  • 30 dag ziemniaków
  • 15 dag pieczarek pół szklanki ugotowanego zielonego groszku
  • 2-3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • sos(przepis w kolejnej pozycji)

Sposób przygotowania:

Sałatka francuska
ziemniaki obrać umyć i osuszyć pokroić w cienkie plasterki ułożyć na blasze skropić oliwą wstawić do nagrzanego piekarnika upiec na jasno złoty kolor ostudzić umyte pieczarki wrzucić do lekko osolonego wrzątku na 2-3 minuty osączyć na sicie pokroić w cienkie paseczki skropić sokiem z cytryny posypać pieprzem po czym przykryć i wstawić do lodówki w tym czasie przygotować sos wszystkie składniki połączyć delikatne wymieszać polać sosem i wstawić do lodówki na 2-3 godziny przed podaniem posypać natką

Tagi:

sosy