Sposób przygotowania:
Sałatka grecka
SAŁATKA Wszystkie składniki umyj i osusz, sałatę oczyść z uszkodzonych liści. Pomidory pokrój na małe kawałeczki, górek w cieńkie plasterki, cebulę w dużą kostkę, listki sałaty porwij na małe kawałeczki. Dodaj oliwki i wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. SOS winegret: natkę opłucz, osusz. Około 3/4 natki włóż do shakera lub słiczka, dodaj ocet i sporą szczyptę soli, pieprzu i cukru oraz 5 łyżek oleju. Szczelnie zakręć i mieszaj, energicznie potrząsając naczyniem przez około 30 sekund. Polej sałatkę i odstaw na kilka minut. FETA: Jajko wbij do miseczki, roztrzep. Fetę dobrze osącz, pokrój w słupki. Kawałki sera wkładaj do jajka, nastepnie obtaczaj w bułce tartej. Smaż (na średnim ogniu) na pozostałym oleju po około 1 minuty z każdej strony. Usmażony na złoto ser przełóż na sałatkę. Posyp resztką natki. Smacznego!!!
Anka
Justyna33
jarek-energy
Anusia
Anusia
Funia