Sposób przygotowania:
Sałatka ogórkowa z marchwią, papryką, cebulą
Ogórki myjemy i osuszamy, kroimy na plasterki razem ze skórką, posypujemy solą, mieszamy i odstawiamy. Marchew obieramy i myjemy,
ścieramy na tarce. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Gałązki pietruszki myjemy i kroimy na drobno. Warzywa dodajemy do ogórków, przyprawiamy i dolewamy wodę, mieszamy. Odstawiamy na 3 godziny.
Sałatkę przekładamy do czystych i wyparzonych słoików, zakręcamy. Pasteryzujemy przez 20 minut.
ścieramy na tarce. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kostkę.
Paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Gałązki pietruszki myjemy i kroimy na drobno. Warzywa dodajemy do ogórków, przyprawiamy i dolewamy wodę, mieszamy. Odstawiamy na 3 godziny.
Sałatkę przekładamy do czystych i wyparzonych słoików, zakręcamy. Pasteryzujemy przez 20 minut.