Sposób przygotowania:
Salatka pychotka
Ryz gotujemy na sypko, studzimy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy. Filety z kurczaka myjemy pod biezaca woda, wkladamy do garnka i gotujemy ok. 7 minut od momentu zagotowania z dodatkiem kucharka, lub vegety. Studzimy. Wszystkie warzywa kroimy w kostke, kapuste pekinska szatkujemy na drobne kawalki. Dodajemy kukurydze z puszki i oplukana pod biezaca woda czerwona fasole z puszki. Kroimy jajka na drobno. Na samym koncu filety z kurczaka kroimy w drobna kostke, dodajemy pokrojona w kostke fete i ugotowany, w miare cieply ryz. Zimny ryz zbije sie bardzo i ciezko go bedzie wymieszac. Dodajemy majonez i odrobine pieprzu do smaku. Doprawiania sola nie polecam bo wiekszosc skladnikow ma w sobie naturalna sol, wiec nie jest to konieczne.
msewka
szewczyk
wioletta_koziel
iwi69
Mirka227
5!
ewasng