Babcia Halinka

Babcia Halinka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2266]

Sałatka rybna podlana winem

         
ocena: 5/5 głosów: 418

Jabłka umyć, obrać, pokroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w

Sałatka rybna podlana winem

Składniki:

Sałatka rybna podlana winem

 

  • 20 dag ryby gotowanej
  • 15 dag ziemniaków gotowanych
  • 10 dag ogórków konserwo-wych
  • 15 dag jabłek
  • 10 dag majonezu
  • 50 ml białego wytrawnego wina
  • natka pie-truszki
  • sól
  • pieprz
  • sok z cytryny

Sposób przygotowania:

Sałatka rybna podlana winem
Jabłka umyć, obrać, pokroić na pół, usunąć gniazda nasienne, pokroić w kostkę. Ugotowane w mundurkach ziemniaki obrać, pokroić. Rybę podzielić na małe kawałki, ogórki również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć z majonezem, winem i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku sokiem z cytryny oraz solą i pieprzem.