Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa.
Ziemniaki wyszorować,ugotować w mundurkach w osolonej wodzie-nie dłużej niż 25-30 minut.Filety wymoczyć w zimnej wodzie,osuszyć,pokroić w kostkę.Cebulę obrać i pokroić w krążki,a obrane jabłko w kostkę.Buraczki osaczyć,pokroić w kostkę,ogórki w plasterki.Ziemniaki odcedzić,wystudzić,następnie obrać,pokroić w plasterki i delikatnie wymieszać z pozostałymi składnikami.Majonez wymieszać z jogurtem,octem i pieprzem.Sałatkę przełożyć na salaterkę i polać sosem. DOBRA RADA JEŚLI SOS BĘDZIE ZA MAŁO KWASKOWATY DODAĆ DO SMAKU 2-3 ŁYŻKI ZALEWY BURACZANEJ ZE SŁOIKA.SOS NABIERZE WTEDY RÓWNIEŻ CIEKAWEGO RÓŻOWEGO KOLORU.