kiwi

kiwi

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1064]

Sałatka śledziowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Śledzie pokroić na kawałki długość 3-5 cm. Cebulę pokroić w paski, sparzyć na sicie wrzącą wodą, odcedzić i wystudzić.

Sałatka śledziowa

Składniki:

Sałatka śledziowa

 

  • śledzie marynowane 1 słoik
  • cebula 5 szt
  • jabłka 2 szt
  • majonez 1/2 szklanki
  • natka pietruszki posiekana 1 łyżka
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Sałatka śledziowa
Śledzie pokroić na kawałki długość 3-5 cm. Cebulę pokroić w paski, sparzyć na sicie wrzącą wodą, odcedzić i wystudzić. Jabłka obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach, połączyć z cebulą, dodać majonez. Śledzie przełożyć do salaterki, polać majonezem, posypać pieprzem i przybrać natką pietruszki.