Sposób przygotowania:
Sałatka śledziowa z fasolą i orzechami
Fasolę zalewamy zimną wodą i moczymy przez 11 godzin. Później gotujemy przez około godzinę. Solimy dopiero pod koniec gotowania. Następnie odcedzamy i zostawiamy do przestygnięcia.
Śledzie moczymy i kroimy w kostkę. Dodajemy pieczarki marynowane pokrojone w plasterki.
Cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie, a następnie dodajemy do sałatki razem z oliwą. Łączymy wszystkie składniki.
Dodajemy orzechy włoskie, przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy.
Śledzie moczymy i kroimy w kostkę. Dodajemy pieczarki marynowane pokrojone w plasterki.
Cebulę szklimy na rozgrzanej oliwie, a następnie dodajemy do sałatki razem z oliwą. Łączymy wszystkie składniki.
Dodajemy orzechy włoskie, przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem i mieszamy.