Sposób przygotowania:
sałatka wietnamska
składniki na sos posiekać i wymieszać.
Rodzynki sparzyć, odcedzić. Ryż ugotować. Awokado pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny. Krewetki, zalać gorącą wodą, dodać sok z cytryny i sól, podgrzać.
Ryż, rodzynki i awokado wymieszać z 3/4 sosu, ułożyć na półmisku, na wierzchu ułożyć krewetki, polać resztą sosu. Smacznego.
Rodzynki sparzyć, odcedzić. Ryż ugotować. Awokado pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny. Krewetki, zalać gorącą wodą, dodać sok z cytryny i sól, podgrzać.
Ryż, rodzynki i awokado wymieszać z 3/4 sosu, ułożyć na półmisku, na wierzchu ułożyć krewetki, polać resztą sosu. Smacznego.
marietta
toptiptop