Termar

Termar

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 357]

Sałatka - Wiosna pekińska

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Szybka, smaczna sałatka, którą możemy podawać do mięs.

Sałatka - Wiosna pekińska

Składniki:

Sałatka - Wiosna pekińska

 

Sposób przygotowania:

Sałatka - Wiosna pekińska
Kapustę opłukać, odrzucić wierzchnie uszkodzone liście, pokroić. Marchewkę, umyć, obrać i zetrzeć na tarce. Selera i jabłko umyć, obrać ze skórki i zetrzeć na tarce. Pomidora pokroić w kostkę ( ale dziś zrobiłam sałatkę be pomidora i z dodatkiem 4 łyżek jogurtu). Wszystko wymieszać, skropić sokiem z cytryny i octem. Dodać olej, posolić, popieprzyć. Odstawić na pół godziny do lodówki.