Sposób przygotowania:
Sałatka z awokado i tofu z papryką
Rukolę, czosnek niedźwiedzi opłukać i osuszyć, pokroić drobno nożem lub porwać rękoma.
Awokado obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki lub plasterki. Paprykę czerwoną pozbawić nasion i pokroić w kostkę.
Wyjąć z opakowania ser sojowy tofu i pokroić w kostkę. Oliwki zielone pokroić osączone z zalewy w krążki, Dołożyć pomidorki suszone, ja dodałam ze swoich zapasów małe koktajlowe.
Całość skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek lub z pomidorków suszonych. Posypać ziołami ulubionymi i pieprzem.
Awokado obrać ze skórki i pokroić na małe kawałki lub plasterki. Paprykę czerwoną pozbawić nasion i pokroić w kostkę.
Wyjąć z opakowania ser sojowy tofu i pokroić w kostkę. Oliwki zielone pokroić osączone z zalewy w krążki, Dołożyć pomidorki suszone, ja dodałam ze swoich zapasów małe koktajlowe.
Całość skropić sokiem z cytryny i oliwą z oliwek lub z pomidorków suszonych. Posypać ziołami ulubionymi i pieprzem.