Sposób przygotowania:
Sałatka z brukselki
Kapustę brukselkę umyć, i ugotować w ocukrzonej wodzie.
Ugotowaną odcedzić i ostudzić. Większe główki przeciąć na połówki lub ćwiartki. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, Jabłka umyć, osączyć obrać i usunąć gniazdka nasienne a następnie pokroić w drobną kostkę krojąc skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Połączyć wszystkie składniki razem dodać majonez, połowę natki pietruszki i bazylii i dokładnie pomału wymieszać. Dodać sól, cukier , pieprz do smaku.
Gotową sałatkę wyłożyć na salaterkę i obłożyć ćwiartkami jaj ugotowanych na twardo i posypać zieleniną, która pozostała.
Ugotowaną odcedzić i ostudzić. Większe główki przeciąć na połówki lub ćwiartki. Cebulę i czosnek obrać i drobno pokroić, Jabłka umyć, osączyć obrać i usunąć gniazdka nasienne a następnie pokroić w drobną kostkę krojąc skropić sokiem z cytryny aby nie ściemniały. Połączyć wszystkie składniki razem dodać majonez, połowę natki pietruszki i bazylii i dokładnie pomału wymieszać. Dodać sól, cukier , pieprz do smaku.
Gotową sałatkę wyłożyć na salaterkę i obłożyć ćwiartkami jaj ugotowanych na twardo i posypać zieleniną, która pozostała.