Sposób przygotowania:
Sałatka z falafelami
Wszystkie warzywa dokładnie myję pod bieżącą wodą. Rzodkiewki i ogórki kroję w cienkie plasterki. Paprykę kroję w niewielką kosteczkę. Cebulkę obieram i kroję w małą kosteczkę.
Ser feta kroję w nieco większą kostkę. Na półmisku układam kuleczki usmażonego falafel. Układam obok nich pokrojone warzywa. Na wierzch posypuję kostki sera feta.
Robię sos: Mieszam oliwę z octem winnym, solą i pieprzem, polewam sosem warzywa. Całość dekoruję listkami bazylii od razu podaję.
Ser feta kroję w nieco większą kostkę. Na półmisku układam kuleczki usmażonego falafel. Układam obok nich pokrojone warzywa. Na wierzch posypuję kostki sera feta.
Robię sos: Mieszam oliwę z octem winnym, solą i pieprzem, polewam sosem warzywa. Całość dekoruję listkami bazylii od razu podaję.
marietta