Sposób przygotowania:
Sałatka z parówką jajkiem i kaparami
Wszystkie warzywa umyć i osuszyć. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupki.Z sałaty wyciąć kłąb i pokroić ją w cienkie piórka. Przełożyć do miski. Liście szpinaku pokroić na paski, dodać do miski. Pomidorki pokroić na ósemki ( jeśli są małe to tylko na ćwiartki). Kiełki poszatkować i dodać do miski. Papryczkę oczyścić z nasion i pokroić na cienkie paseczki. Parówki obrać z osłonek i pokroić na cienkie plasterki pod skosem. Kapary odsączyć z zalewy i dodać do miski. Jajko pokroić na grube plastry, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać wszystkie składniki dressingu, polać nim sałatkę i ponownie delikatnie wymieszać. Odłożyć do lodówki na co najmniej 15 minut. Smacznego!