gosiapiotrek23

gosiapiotrek23

Złoty Ekspert
[Przepisów: 668]

Sałatka z pieczonym indykiem i brzoskwinią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Smaczna sałatka jarzynowa z dodatkiem pieczonej piersi indyka i słodkiej brzoskwini w syropie. Polecam.

Sałatka z pieczonym indykiem i brzoskwinią

Składniki:

Sałatka z pieczonym indykiem i brzoskwinią

 

  • 1 mała pierś z indyka,
  • sól i pieprz do smaku,
  • 1 łyżeczka ostrej papryki,
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego,

 

  • 2 średnie ziemniaki,
  • 1 duża marchewka,
  • 1 pietruszka,
  • kawałek selera,
  • biała część pora,
  • 4 kawałki brzoskwiń w syropie,
  • sól i pieprz do smaku,
  • majonez,
  • czarnuszka ( opcjonalnie).

Sposób przygotowania:

Sałatka z pieczonym indykiem i brzoskwinią
Ziemniaki, marchewkę, pietruszkę, seler myjemy i gotujemy do miękkości. Obieramy warzywa i kroimy w kostkę. Por kroimy w paseczki. Brzoskwinie kroimy w kosteczkę.

Pierś z indyka przyprawiamy. Pieczemy 30 minut. Studzimy i kroimy w kosteczkę.

Warzywa mieszamy z mięsem. Przyprawiamy. Podajemy z majonezem. Przed podaniem możemy posypać czarnuszką.

Smacznego.

Tagi:

indyk sałatki