Justi2401

Justi2401

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 507]

Sałatka z pstrągiem, grejpfrutem i pomidorkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zaskakujące połączenie smaków, które okazuje się fenomenalne. Sałatka z pstrągiem wędzonym na gorąco, grejpfrutem, kolorowymi pomidorkami i kaparami świetnie smakuje z chrupiącą bagietką. Jest lekka, zdrowa i pyszna.

Sałatka z pstrągiem, grejpfrutem i pomidorkami

Składniki:

Sałatka z pstrągiem, grejpfrutem i pomidorkami

 

  • 1/2 czerwonego grejpfruta
  • 2 łyżki kaparów w zalewie octowej
  • 3 łyżki dobrej jakości oliwy z oliwek
  • 4 duże rzodkiewki
  • 120 g miksu sałat
  • 200 g różnokolorowych pomidorków koktajlowych
  • 200 g pstrąga wędzonego na gorąco z pieprzem

Sposób przygotowania:

Sałatka z pstrągiem, grejpfrutem i pomidorkami
1. Rzodkiewkę drobno posiekać, kapary dokładnie odsączyć z zalewy na sicie, umyte i osuszone na ręczniku papierowym pomidorki pokroić na pół, rybę pokroić w paski, z obranego ze skórki grejpfruta usunąć błonki i pokroić go w kostkę.

2. Sałaty rozłożyć na dwóch talerzach. Wyłożyć rybę, następnie pomidorki. Położyć po równo grejpfruta, wysypać rzodkiewkę i kapary. Sałatkę przed podaniem skropić oliwą. Smacznego!