Sposób przygotowania:
Sałatka z quesadillą i limonkowym vinegr
Gorącą wodę mieszamy z cukrem i solą. Wlewamy do miksera. Papryczki chilli, cebulę, paprykę kroimy drobno. Miksujemy z wodą. Dodajemy pomidory razem z sokiem oraz koncentrat. Miksujemy na niewielkich obrotach, doprawiamy do smaku papryką w proszku. Na koniec wciskamy sok z limonki. Do tej sałatki potrzebną ilość sosu mieszamy z sokiem z limonki. Łączymy vinegrette z sałatą, mieszamy. Tortille smarujemy musztardą i salsą pomidorową. Posypujemy serem. Rozgrzewamy dużą patelnię (taką żeby zmieściła się na niej tortilla), położyć na nią jedną tortille. Smażyć aż spód się troszkę zarumieni. Przykryć talerzem, odwrócić patelnię, tak żeby tortilla znalazła się na talerzu i ponownie zsunąć tortillę na patelnię, żeby się przyrumieniła drugą stroną a ser stopił. Ponownie przykryć talerzem, odwrócić patelnię i przełożyć tortillę na talerz. Gotowe quasadillę pokroić na trójkąty. Porcje położyć na talerzu. Na wierzch położyć po porcji sałaty z sosem, posypać pokrojonymi pomidorami, piórkami cebuli, kukurydzą, na środek dać po łyżce salsy. Udekorować limonką, skropić oliwa z oliwek . Gotowe... i jak?
Agiatis