mariel78

mariel78

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 293]

Sałatka z rydzy i bakłażana Mariel

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
  • KALORIE: 253
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Pyszna sałatka z dodatkiem rydzy

Sałatka z  rydzy i bakłażana Mariel Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sałatka z rydzy i bakłażana Mariel

 

Sposób przygotowania:

Sałatka z rydzy i bakłażana Mariel
Rydze dokładnie wyczyścić , opłukać i osuszyć.W garnku zagotować wodę z dodatkiem 2 łyżeczek soli , do gotującej wrzucić rydze i gotować około 15 minut.Następnie odcedzić , wystudzić , następnie pokroić na mniejsze kawałki. Cukinię i bakłażana dokładnie umyć i osuszyć , pokroić w drobną kostkę. Na patelni podgrzać olej na rozgrzany tłuszcz wrzucić bakłażana i cukinię , dusić pod przykryciem około 10 minut , następnie zdjąć pokrywkę i smażyć jeszcze 10 minut , dodając oliwki i rydze.Przełożyć i zostawić do wystudzenia. Natkę pietruszki i pomidora umyć i osuszyć , drobno posiekać natkę , a pomidora pokroić. Wszystko razem wymieszać przed podaniem.
Sałatka z  rydzy i bakłażana Mariel
na patelnię wrzucić cukinię, bakłażana i rydze
Sałatka z  rydzy i bakłażana Mariel
podsmażyć a następnie dodać oliwki i przyprawić do smaku
Sałatka z  rydzy i bakłażana Mariel
natkę pietruszki umyć i drobno posiekać
Sałatka z  rydzy i bakłażana Mariel
na sam koniec tuż przed podaniem dodać pomidora i natkę