pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Sandacz panierowany pestkami dyni

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

szybka i prosta w wykonaniu rybka w nowej odsłonie

Sandacz panierowany pestkami dyni Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Sandacz panierowany pestkami dyni

 

Sposób przygotowania:

Sandacz panierowany pestkami dyni
Filety z sandacza nacieramy czosnkiem oraz oprószamy papryką słodką. Jajko rozbijamy z solą i mlekiem. Filet obtaczamy w mące, następnie w jajku. Potem w pestkach dyni i wrzucamy na rozgrzany olej. Smażymy na złoty kolor z dwóch stron. Rybka jest gotowa. Smacznego.
Sandacz panierowany pestkami dyni
Filety z sandacza przyprawiamy czosnkiem oraz papryką
Sandacz panierowany pestkami dyni
Obtaczamy w mące oraz w rozbitym jajku
Sandacz panierowany pestkami dyni
Nastęnie w pestkach dyni i smażymy na oleju
Sandacz panierowany pestkami dyni
Filety smażymy na złoty kolor z każdej ze stron

Tagi:

jajko dynia jajka