Sposób przygotowania:
Schab aromatyczny (Chiny)
Schab umyć i pokroić w kostką o boku 2 centymetry, przełożyć do miseczki. Z białka, wódki i sosu sojowego przygotować marynatą, zalać pokrojone mięso i marynować przez 30 minut. Papryką umyć, wyjąć gniazda nasienne. Pokroić na kawałki w kształcie rombu o boku 2 centymetry. Cebulką obrać i pokroić podobnie jak papryką. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso na jasnobrązowy kolor. Wyjąć z patelni i osaczyć z tłuszczu. Na gorącym oleju podsmażyć imbir i czosnek. Dodać cebulki i papryką. Smażyć jeszcze 1 minutą, ciągle mieszając.
Wlać sok pomarańczowy wymieszany z mąką, dodać ocet, cukier i koncentrat pomidorowy. Gotować stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Włożyć mięso i jeszcze chwilą dusić. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć na półmisek i podawać.
Wlać sok pomarańczowy wymieszany z mąką, dodać ocet, cukier i koncentrat pomidorowy. Gotować stale mieszając, aż sos zgęstnieje. Włożyć mięso i jeszcze chwilą dusić. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem do smaku.
Przełożyć na półmisek i podawać.