goofy9

goofy9

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1117]

Schab duszony w soku jabłkowym

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Taki schab jest bardzo aromatyczny i soczysty

Schab duszony w soku jabłkowym

Składniki:

Schab duszony w soku jabłkowym

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony w soku jabłkowym
Warzywa obieramy, kroimy w plasterki i zalewamy 1 litrem wody. Gotujemy wraz z przyprawami. Studzimy, wsypujemy odrobinę soli i wkładamy oczyszczone mięso. Pozostawiamy (najlepiej na noc). Mięso wyjmujemy z marynaty, osuszamy i obsmażamy na tłuszczu. Przekładamy do brytfanny wlewamy 2 szklanki marynaty oraz sok jabłkowy. Pieczemy około 1 1/2 godziny.