Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Schab duszony z jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Schabik w tym wydaniu smakuje naprawdę wyśmienicie

Schab duszony z jabłkami

Składniki:

Schab duszony z jabłkami

 

  • 50 dag kotlet schabowy,
  • 50 dag jabłka,
  • 2 łyżki oliwa,
  • 1 szt cebula,
  • 1/2 łyżeczki tymianek,
  • 1/2 łyżeczki bazylia,
  • do smaku Sól,
  • do smaku pieprz ziołowy

 

Sposób przygotowania:

Schab duszony z jabłkami
Mięso umyć, obrumienić na oliwie, oprószyć solą i pieprzem. Włożyć do rondla, obłożyć posiekaną cebulą, podlać wodą i dusić pod przykryciem około 30 minut. Jabłka obrać, pokroić w cząstki usunąć gniazda nasienne, dodać do mięsa, posypać tymiankiem i bazylią, udusić do miękkości. Sos przyprawić do smaku. Mięso pokroić i polać sosem.