mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Książka Kucharska: Smaczne mięsa na Boże Narodzenie

Schab faszerowany suszonymi owocami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Wspaniały w smaku, elegancki w przekroju schab z suszonymi owocami.

Schab faszerowany suszonymi owocami Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Schab faszerowany suszonymi owocami

 

 

Sposób przygotowania:

Schab faszerowany suszonymi owocami
Schab nacinam nożem tworząc podłużną kieszonkę. Z jednej strony nadziewam schab morelami suszonymi, a z drugiej suszoną żurawiną. Dość ściśle wciskam bakalie w otwory. Oliwę mieszam dokładnie z przyprawami i nacieram mięso. Przekładam zamarynowane kawałki schabu do miski, przykrywam folią spożywczą i wstawiam na 12 godzin do lodówki. Schab piekę ok. 1,5 godziny w piekarniku nagrzanym do 180*C. Po dokładnym ostudzeniu kroję mięso w niezbyt cienkie plastry.
Schab faszerowany suszonymi owocami
Każdy kawałek schabu dokładnie nadziać suszonymi owocami i oprószyć przyprawami