Sposób przygotowania:
Schab na pomidorowo z pieczarkami
Mięso umyć, osuszyć i rozbić na cienko. Przyprawić solą, pieprzem oraz słodką papryką . Podsmażyć z obu stron na niewielkiej ilości tłuszczu. Ułożyć obok siebie w dużym, żaroodpornym naczyniu. Na patelni, na której smażyliśmy schab, podsmażamy cebule. Jeżeli trzeba, dodajemy więcej tłuszczu. Po chwili smażenia, dodajemy oczyszczone, grubo pokrojone pieczarki. Przyprawiamy solą i pieprzem, smażymy do zeszklenia cebuli. Dodajemy obrane i drobno pokrojone pomidory, przecier pomidorowy i przyprawy do smaku. Smażymy przez chwile i ostatecznie doprawiamy do smaku. Przekładamy na mięso. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy przez 15-20 minut w 160 stopniach.