madzik323

madzik323

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 576]

Schab nadziewany śliwką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Ja przepadam na zimno do chlebka

Schab nadziewany śliwką

Składniki:

Schab nadziewany śliwką

 

  • 1 kg schabu bez kości
  • 1 opakowanie suszonych śliwek kalifornijskich
  • do smaku tymianek
  • do smaku sól
  • do smaku pieprz
  • do smaku czosnek granulowany
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • do smaku papryka słodka

Sposób przygotowania:

Schab nadziewany śliwką
Umyte i osuszone mięso nacinamy nożem robiąc otwór w środku, następnie w powstałym otworze ciasno układamy śliwki kalifornijskie. Przygotowujemy marynatę w miseczce mieszamy oliwę z wszystkimi przyprawami. Powstałą marynatą nacieramy nafaszerowany schab, a następnie wkładamy na kilka godzin, a najlepiej na noc do lodówki. Po tym czasie układamy mięso w naczyniu żaroodpornym i pieczemy przez godzinę w 180 stopniach.Upieczone można podawać na ciepło lub zimno.