Sposób przygotowania:
Schab otwarta książka, z ziołami serem czosnkiem
Pół kg schabu moczymy przez całą noc we wodzie ze solą. Rano wyjmujemy i odsączamy do sucha.
Nacinamy plastry z góry pomiędzy, które kładziemy plastry ulubionego sera oraz grube plastry pomidorów. Kawałki czosnku kiszonego w kwasie z ogórków.
Górę schabu smarujemy musztardą z miodem. Posypujemy majerankiem, solą czarnym mielonym pieprzem, słodką mieloną papryką.
Obok schabu wlewamy sos pomidorowy z pomidorkami koktajlowymi z puszki. I wkładamy do niego dwie gałązki świeżego tymianku.
Pieczemy do ładnego zrumienienia, sprawdzić patyczkiem czy mięso już gotowe.
*Porada. Jeśli chcemy nasz schab podać do obiadu powstały od pieczenia sos można przelać do garnka, zagotować i zagęścić zawiesiną z wody i mąki. Doprawić do smaku.
Nacinamy plastry z góry pomiędzy, które kładziemy plastry ulubionego sera oraz grube plastry pomidorów. Kawałki czosnku kiszonego w kwasie z ogórków.
Górę schabu smarujemy musztardą z miodem. Posypujemy majerankiem, solą czarnym mielonym pieprzem, słodką mieloną papryką.
Obok schabu wlewamy sos pomidorowy z pomidorkami koktajlowymi z puszki. I wkładamy do niego dwie gałązki świeżego tymianku.
Pieczemy do ładnego zrumienienia, sprawdzić patyczkiem czy mięso już gotowe.
*Porada. Jeśli chcemy nasz schab podać do obiadu powstały od pieczenia sos można przelać do garnka, zagotować i zagęścić zawiesiną z wody i mąki. Doprawić do smaku.