Sposób przygotowania:
Schab pieczony ........
Polowe cebuli drobno pokroic ,dodac musztarde,ocet,miod iszczypte piepszu .Wszystko wymieszac i ta pasta wysmarowacumyte i osuszone mieso, wszystko wlozyc do woreczka foliowego ,wstawic do lodowki i czasami odwracac ,najlepiejna noc .Jak nie mamy czasu to minimum 3 godziny .Wyciagnacz zaprawy i wylozyc na rozgrzany olej i zarumienic z kazdejstrony .Ja wkladam z brytfanka do nagrzanego piekarnika , daje reszte cebuli , listek laurowy, ziele angielskie ,rozmaryn i podlewam szklanka goracej wody.Pieke w temp.160°C okolo 1,5 godziny co jakis czas podlewam go powstalym sosemi w polowie pieczenia prosze go obrucic . Na spod piekarnikawstawiam male naczynko z woda aby mieso zachowalo swojasoczystosc .Czasami mieso jest twarde pomimo ze my wszystko zrobilismy wedlug przepisu , ale jest to wina dzisiejszego miesa , nie nasza .Smacznego !!!
pacpaw
moli
.... wyciagajac mieso z foli nie oczyszczam go i takie klade do smazenia ,
mozna zaprawe dodac do dalszego pieczenia w piekarniku .