Sposób przygotowania:
Schab pieczony śliwką nadziewany
Schab dokładnie myjemy, osuszamy. Mniej więcej na środku ostrym nożem wycinamy spory otwór przez całą długość mięsa i wciskamy w niego śliwki kalifornijskie. Doprawiamy schab ze wszystkich stron solą oraz świeżo mielonym pieprzem i wkładamy do worka foliowego do pieczenia. Dorzucamy liście laurowe oraz ziele angielskie i spinamy woreczek klipsem. Pieczemy około 70 minut w temperaturze 180-190 stopni. Podajemy na zimno.
![Schab pieczony śliwką nadziewany Schab pieczony śliwką nadziewany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-pieczony-sliwka-nadziewany-81128.jpg)
![Schab pieczony śliwką nadziewany Schab pieczony śliwką nadziewany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-pieczony-sliwka-nadziewany-81129.jpg)
![Schab pieczony śliwką nadziewany Schab pieczony śliwką nadziewany](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-pieczony-sliwka-nadziewany-81130.jpg)