Sposób przygotowania:
Schab pieczony z sosem z leśnych grzybów
Schab opłukać, osuszyć, nakłuć ostrym nożem i nadziać suszonymi śliwkami. Włożyć do miski natrzeć przyprawami, czosnkiem oraz olejem ryżowym. Odstawić w chłodne miejsce na noc. Można obrócić kilka razy schab aby równomiernie się zamarynował. Grzybki także namoczyć na noc w takiej ilości wody aby je przykrywała. Schab wyłożyć na rozgrzaną suchą patelnię i zrumienić go ze wszystkich stron. Schab przełożyć do naczynia żaroodpornego naczynia, dodać masło w wiórkach. Zapiekać pod przykryciem ok. 60 min. Po godzinie zalać pieczeń grzybkami razem z wodą w której się moczyły, zapiekać bez przykrycia. Po 15 min. dodać kostkę "bulion grzybowy" rozpuszczoną razem z mąką w połowie szklanki wody i zapiekać jeszcze przez 15 min. Gotowy schab pokroić w plastry ułożyć na talerzu i polewać sosem grzybowym.
Babciagramolka
msewka
misia53
Natala1210
kontakt1982
woojtek26