Sposób przygotowania:
Schab po azjatycku
Mięso opłukać ,pokroić w kostkę ,wymieszać z mąką i doprawić solą do smaku oraz pieprzem.
Marchewkę i paprykę obrać pokroić w nieduże słupki.Cebulę obrać pokroić w kostkę ,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Bambusa osaczyć z zalewy ,ananasa pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej wrzucić mieso przesmażyć na dużym ogniu,ciągle mieszając.
Zdjąć z patelni mięso i na tym samym tłuszczu przesmażyć wszystkie warzywa łącznie z pędami bambusa i ananasem,wrzucić do warzyw mięso i dusić aż staną sie miękkie.
Następnie wlać sos słodko-kwaśny ze słoika ,doprowadzić do wrzenia dusić jeszcze około 3 minuty doprawiając sos sokiem z limonki,ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Podawać od razu gorące najlepiej z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko.
Marchewkę i paprykę obrać pokroić w nieduże słupki.Cebulę obrać pokroić w kostkę ,czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Bambusa osaczyć z zalewy ,ananasa pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać olej wrzucić mieso przesmażyć na dużym ogniu,ciągle mieszając.
Zdjąć z patelni mięso i na tym samym tłuszczu przesmażyć wszystkie warzywa łącznie z pędami bambusa i ananasem,wrzucić do warzyw mięso i dusić aż staną sie miękkie.
Następnie wlać sos słodko-kwaśny ze słoika ,doprowadzić do wrzenia dusić jeszcze około 3 minuty doprawiając sos sokiem z limonki,ewentualnie doprawić jeszcze solą i pieprzem.
Podawać od razu gorące najlepiej z dodatkiem ryżu ugotowanego na sypko.