Sposób przygotowania:
Schab po kowalsku z sosem sojowym
Mięso oczyścić z włókien, umyć, osączyć i pokroić na plastry grubości 2 cm. Każdy kawałek rozbić na cienki kotlet, posolić i zalać sosem sojowym. Odstawić na pół godziny do lodówki. Jajka roztrzepać z dwiema łyżkami wody. Kotlety obtaczać w jajku oraz w bułce tartej i smażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Cebule obrać, posiekać i zeszklić na tłuszczu od smażenia kotletów, oprószyć curry, solą oraz pieprzem i dusić 3 min. Ser zetrzeć na tarce z małymi otworami. Każdy kotlet posmarować masą cebulową i posypać serem. Na wierzchu położyć po 1 łyżeczce keczupu i majonezu, następnie piec kotlety w piekarniku nagrzanym do temp. 180C, do chwili aż ser się roztopi. Można to również zrobić na przykrytej patelni. Kotlety podawać gorące, z ziemniakami z wody oraz korniszonami.
mamqa
Polecam :)
mycha
robertjankopp