Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Schab pod jabłkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny schabik na kaszy pod jabłuszkami to ulubione danie mojej cioci ...

Schab pod jabłkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Schab pod jabłkami

 

Sposób przygotowania:

Schab pod jabłkami
Schab myjemy i osuszamy, oprószamy delikatnie solą i pieprzem, rozbijamy. DO miski wbijamy jajko, dodajemy odrobinę wody oraz jarzynkę i roztrzepujemy - schab zamaczamy w jajku i zostawiamy na około 30 minut. kaszę jęczmienną gotujemy w lekko osolonej wodzie, Jabłko obieramy, kroimy w kosteczkę, wrzucamy do garnka podlewamy odrobinę wodą i dusimy - jabłko ma być na półmiękkie. Schab oprószamy mąką i pieczemy na oliwie na złoty kolor z dwóch stron, Na talerz nakładamy porcję kaszy na której układamy upieczony schab i posypujemy jabłuszkami, Smacznego
Schab pod jabłkami
rozbity schab moczymy w jajku z jarzynką
Schab pod jabłkami
jabłko obieramy, kroimy w kostkę i podduszamy
Schab pod jabłkami
schabik oprószony mąką pieczemy na złoty kolor
Schab pod jabłkami
upieczony schab ukłądamy na warstwie kaszy