Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

schabowe pod puchową pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

trochę pracochłonne ale jakże smaczne i niezwyczajne schabowe

schabowe pod puchową pierzynką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

schabowe pod puchową pierzynką

 

 

Sposób przygotowania:

schabowe pod puchową pierzynką
Schab rozbijamy, nacieramy pieprzem i solą, a następnie panierujemy jak tradycyjne schabowe i smażymy na oleju. pieczarki ucieramy, a następnie dusimy na łyżce margaryny przez ok 10-15 minut, lekko doprawiamy pieprzem i solą. Następnie na upieczone kotlety schabowe równomiernie układamy pieczarki, następnie dajemy po 1 łyżecce majonezu, a na koniec przykrywamy grubym palstrem sera zółtego. Wstawiamy do piekarnika do temp 180* i pieczemy ok 8-10 minut, do czasu aż ser się całkowicie nie rozpuści.
schabowe pod puchową pierzynką
pieczarki najpierw podsmażamy
schabowe pod puchową pierzynką
mozna dodać też troszke chrzanu
schabowe pod puchową pierzynką
ser moze być tarty lub w plastrach
schabowe pod puchową pierzynką
pieczemy aż ser się roztopi