Sposób przygotowania:
Schab w delikatnym sosie.
Schab dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, następnie oprószamy solą, pieprzem, posypujemy przyprawą do wieprzowiny, posypujemy papryką słodką w proszku, nacieramy czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Tak przygotowane mięso wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy przez ok. godzinę w piekarniku nagrzanym do 180 stopni. Mięso powinno mieć złoty kolor. Na 10 minut przed końcem pieczenia można rękaw rozciąć ku górze, aby mięso bardziej się zrumieniło. Sos, który pozostanie po upieczeniu mięsa, zlewamy do rondelka, następnie dolewamy ok. 100ml bulionu wieprzowego, wymieszanego z łyżką stołową mąki tortowej i energicznie mieszamy. Tak przygotowanym sosem polewamy mięso. Smacznego :)
agabi22
anula250
Dziękuję, ale to zasługa nie moja, tylko mamusia pomogła :)))