Sposób przygotowania:
Schab w galarecie wg Dominiki
Przygotować marynatę. Oliwę wymieszać z sokiem cytrynowym, solą, pieprzem i majerankiem. Schab umyć, osuszyć, naciąć wzdłuż przez całą długość, natrzeć dokładnie marynatą i odstawić na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso wyjąć, kieszeń wypełnić śliwkami, w razie potrzeby spiąć wykałaczkami. Mięso umieścić w rękawie foliowym, wlać 1/4 szklanki bulionu, piec około 60 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczony schab wyjąć, ostudzić, pokroić w plastry, ułożyć na 2 półmiskach. Udekorować połówkami pomidorków i natką pietruszki. Żelatynę namoczyć w 4 łyżkach zimnej wody. Bulion zagotować, zestawić z ognia. Dodać rozpuszczoną w wodzie żelatynę, doprawić solą, pieprzem i cukrem, ostudzić. Schab zalać zastygającą galaretą i odstawić do lodówki. Przed podaniem udekorować majonezem.