Sposób przygotowania:
Schab w galarecie z jajkiem
Żelatynę rozpuścić we wrzątku według przepisu na opakowaniu, dodać sól, pieprz i czosnek granulowany do smaku, ochłodzić. Na półmisku ułożyć plastry schabu, plasterki marchewki i jajka, udekorować zieloną natką pietruszki. Zalaćchłodną żelatynąi włożyc do lodówki aby stężało. Podwać z wieloziarnistym chlebem i cytryną.
![Schab w galarecie z jajkiem Schab w galarecie z jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-galarecie-z-jajkiem-197376.jpg)
![Schab w galarecie z jajkiem Schab w galarecie z jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-galarecie-z-jajkiem-197377.jpg)
![Schab w galarecie z jajkiem Schab w galarecie z jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-galarecie-z-jajkiem-197378.jpg)
![Schab w galarecie z jajkiem Schab w galarecie z jajkiem](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schab-w-galarecie-z-jajkiem-197379.jpg)